abu Zayd's FotoPage
Pencaha!Penchala!Penchala!
By: abu zayd

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Tuesday, 9-Sep-2003 00:00 Email | Share | | Bookmark
Klate..pastu ganu lok mlm merdeka tu...

motor di tepi pondok
Nazri mencantikkan sawah
aku dan Gembe dan motor di blkng
View all 20 photos...
Tanggal 31.8.2003....Ha..ini le hasil gi kenduri ari tu.nu kat klate nu..gi ikut gua musang.betolak lak time musang dah masuk tido (kul 10 pm gitu)...perghh cuak gak rasa drive tgh utan tu.

Ni serba sdikit kisohnyerrr...
sampai klate kul 5.30 am kot kalo tak silap.masa sampai kat masjid apa ntah nama dia bilal tgh ejas sogha nak azan.tgh aku nak standby wuduk dgr ada bunyi anak 'kuciang' mengiau...rupa-rupanyer mak dia tgh duk ngusung dia masuk bilik kot.sejuk tu yg duk ngiau tu agaknyer yer...terpikir lak kat kpala otak ni bahwa walaupun binatang ni tak punyer akal pun Allah Taala bagi naluri kasih sayang.tau plak binatang tu memanfaatkan kelebihan yg Allah Taala bg tu.Sedangkan ada dikalangan manusia yg ada 'complete set' akal+naluri ni ada gak yg gagal nak memanfaatkannyer..anak dibuang dlm tong sampah ler,toilet ler. gitu lerr skali hayat di kandung badan.mcm2 menda kita dpt tgk kerenah makhluk kat bumi Allah ni.

key..dah abih smayang subuh trus jln...gi kg apa ntah akhi Awie bwk tu.pun aku dak ingat gak..minda slow le aku ni..(tu le maksiat bnyk ni).jumpa kwn dia kat situ nanyer arah nak gi umah kenduri si Seli sedara kita tu.dah mandi siap2.nyembang2 pun siap...gerak gi umah pngantin kul 1130am.memusing gak mencarinyer.

ok kasi pendek ini criter..
sampai dah umah pengantin.operasi gagal!!(pecah rekod tetamu terawal sampai ketika daging masih suam kuku lg baru masuk dlm kuali.huah ha ha..padan muka)
cargas masuk keta balik gerak gi kb.usha kdai bundle.peh..gagal le bundle dia.ghega lebih kurang cho kit jer..lg mahal ader ler..kul 4 pm br mai balik mkn nasi umah pengantin.

lg pendek ini criter.malas aku nak menaip dah...
balik ikut ganu singgah kemasik, mkn satar beli kerpok, singgah petonas(cangkung jap..)...panjat bukit amik gambor, pastu singgah kuantan.pastu lg ha...trus gerak kl smula.(1.9.2003) kul 3am sampai Penchala.kui kui...balik tido..zzzz

ha jemput nengok gambor...




[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net